skip to Main Content

Leertraject Izone populair in Zuidoost!

Leertraject Izone Populair In Zuidoost!

Voor jongeren die niet weten wat ze voor opleiding of beroep ze willen kiezen, is er Izone. Het is zo’n succes dat ze naar een nieuwe, grotere locatie zijn verhuisd in Zuidoost.

ZUIDOOST –  Voor jongeren tussen de 15 en 25 jaar die nog geen benul hebben wat ze in de toekomst voor opleiding of werk willen doen, is er leertraject Izone van het ROC van Amsterdam. Op de website staat: ‘In Izone ga je ontdekken wie jij bent. De I staat voor ik. Dit is jouw zone, jouw fase. Je hoeft nog niet te kiezen. Juist niet. Je gaat namelijk eerst op onderzoek uit. Je werkt aan verschillende projecten, gaat op bezoek bij bedrijven en je werkt aan je vaardigheden.’ Opleidingsmanager Janneke Gulen: ,,Jongeren maken niet altijd meteen de goede keuze voor een opleiding. Dat hangt vaak samen met hun levensfase. In Izone leer je veel over jezelf en over je interesses en talenten. Pas als je weet wie je bent, kun je een gerichte keuze maken.”

Vaardigheden

,,Het aanbod in opleidingen enorm”, zegt Izone-coördinator Nina Maria. ,,Er is daardoor genoeg keuze, maar het maakt kiezen ook enorm ingewikkeld. Bij Izone mag je als student eerst snuffelen en je kiest pas wanneer je daar klaar voor bent. Dat kan in tien weken zijn, maar je mag er ook een schooljaar over doen.” De opleiding wordt nu aan het Mijehof 298 gegeven, voorheen zaten ze op Fraijlemaborg. De reden van de nieuwe, grotere locatie is dat er veel vraag naar de opleiding is. ‘Izone kreeg in een jaar tijd zeven keer zoveel studenten en het aantal groeit wekelijks, ondanks de beperkingen van de coronacrisis’, zo meldt ROC Amsterdam.

(Foto: Stadsarchief Amsterdam / Eric Dix)

Lees ook:

Eerste Studiezaal opent deuren

Back To Top
×Close search
Zoeken