skip to Main Content

Langste bloemenlint van de stad zoekt ‘adoptieouders’  

Met een kilometerslang bloemenlint dat door het stadsdeel slingert wordt Noord nog kleurrijker en hebben insecten meer te eten. Extra bijzonder is dat je een stukje lint kunt adopteren.  
 
NOORD  Door heel stadsdeel Noord zijn stukken berm omgeploegd en ingezaaid met bloeiende planten. Samen vormen deze stroken een bloemenlint van vijftien kilometer, dat van het voorjaar tot ver in de winter in bloei staat. Bloemen geven Noord nog meer kleur en maken de omgeving mooier. Maar dat is niet het enige: bloemen zijn ook hard nodig voor het voortbestaan van insectenzoals vlinders en honingbijen die uit de bloemen nectar kunnen ‘tappenAndere dieren, waaronder egels en fazanten, vinden in het bloemenlint eten en kunnen er schuilen.  
 
Zelfplukboeket 
Ben jegek op bloemen en draag je vlinders, honingbijen en andere dieren een warm hart toe? Adopteer dan een stukje bloemenlint! Om die manier zorg je er voor, alleen of met anderen, dat de ingezaaide bloemen in dat stukje tot volle bloei kunnen komen. Je spreekt dan af dat je het stukje onderhoudt en onkruid en zwerfvuil verwijdert. Als bonus kun je af en toe een mooi zelfplukboeket mee naar huis nemen of cadeau geven. Via de stichting van een van de initiatiefnemers, stichting Beelease, kun je je aanmelden als adoptant: beelease.nl/wp/bloemenlint/. 
 
Bijenkast  
De stichting heeft het bloemenlint in 2013 in het leven geroepen met het Clusius College en het stadsdeel. Beelease zet zich in voor het behoud van de bij in het algemeen en van de honingbij in het bijzonder. Het gaat namelijk niet goed met de bijen. Sinds 1995 neemt het aantal bijenvolken steeds meer af. Om haar doel te bereiken doet de stichting onder meer research, geeft ze opleidingen voor bijenhouders en least ze bijenkasten en bijenvolken. Als ondernemer heb je verschillende opties om Beelease te helpen, bijvoorbeeld door een bijenkast te sponsoren, zie: beelease.nl/wp/sponsors/.  

Back To Top
Zoeken