skip to Main Content

Landelijk Noord raast over internet

Voor bewoners van het platteland van Noord duurt ‘even internetten’ langer dan in de stad. Maar straks surfen ze sneller dan de meeste Amsterdammers.

NOORD – Veel inwoners van dorpen als Durgerdam, Ransdorp en Holysloot en de gebieden daaromheen hebben last van trage internetverbinding en zouden dit graag anders zien. Om het internet in dit gebied te verbeteren is in 2017 al de werkgroep Internet opgericht bij de Centrale Dorpenraad Landelijk Amsterdam-Noord. Na veel overleg is er nu een samenwerking ontstaan met GlasDraad, een bedrijf dat in diverse buitengebieden in Nederland glasvezel aanlegt. Bewoners van de dorpen van Landelijk Noord kunnen zich sinds 21 januari inschrijven voor de aanleg van supersnel internet in het dorp. Als minimaal veertig procent van de bewoners dat vóór 18 maart doet, wordt er nog vóór de zomer gestart met de aanleg van de glasvezelkabel. Volgens de planning zullen dan eind 2019, begin 2020, alle aangemelde bewoners op glasvezel zijn aangesloten.

Sneller dan…

De bewoners van dit buitengebied boven de Noord beschikken dan over sneller internet dan de meeste bewoners in de stad. Uit cijfers van de NOS uit 2017 blijkt dat daar slechts zeventien procent van de huishoudens internet heeft via glasvezel.

Back To Top
Zoeken