skip to Main Content

Laad- en losplek voor slimme chauffeurs

Laden en lossen van vrachtwagens aan de Overtoom moet gemakkelijker worden. De gemeente is hiervoor een proef gestart met camera’s.

WEST – De gemeente gaat een proef doen met laden en lossen op de Overtoom. Ter hoogte van de nummers 35 en 37 (bij Basic Fit en Umami) komt een camera te hangen de wagens registreert en een online-reserveringssysteem waarmee vervoerders een plek kunnen reserveren. De camera registreert kenteken, het type voertuig, en de aankomst- en vertrektijd. Via het led-bord kunnen chauffeurs zien of de plek gereserveerd is of niet. Het bord staat er inmiddels. Komende week gaat de proef beginnen. De gemeente heeft vervoerders uit de omgeving benaderd om te vragen of ze willen meedoen. Het idee is dat laden en lossen op deze manier efficiënter wordt.

Laagdrempelig
Doordat er voor de registratie geen apparatuur in de auto nodig is, denkt de gemeente dat dit (proef)project laagdrempelig is. Logistieke gebruikers in de omgeving zijn benaderd om mee te doen. Studenten van de richting Logistiek en Economie voeren deze maand een onderzoek uit naar de toepassing en het gebruik van de laad- en losplek. De gemeente garandeert dat personen niet door de camera in beeld worden gebracht.

 

Back To Top
Zoeken