skip to Main Content

La Vuelta tóch hier van start!

La Vuelta Gaat Volgend Jaar Augustus Van Start.

Utrecht staat in 2022 op zijn kop. Wielerevenement La Vuelta komt naar de stad en de startdata zijn bekend. Burgemeester Dijksma: ,,We hebben er al zo lang naar uitgekeken.”

UTRECHT – De start van La Vuelta in Utrecht heeft veel voeten in de aarde gehad. Eigenlijk zou de Spaanse wielerronde al in 2020 zijn gestart in de Domstad, maar corona gooide roet in het eten. Dat het evenement verschoven zou worden naar 2022 was geen gelopen race. Binnen de gemeenteraad was verzet tegen de komst van het wielerevenement. Zo liet PvdA-fractie weten: ,,We zitten in een enorme crisis. Nu miljoenen uittrekken voor een groot evenement als de Vuelta moeten we niet doen.” Ook de Utrechtse afdelingen van de PVV, SP, DENK, Partij voor de Dieren en Stadsbelang Utrecht waren niet enthousiast. Toch gaf de gemeenteraad uiteindelijk groen licht. Dat betekent dat volgend jaar, op verschillende plekken in Nederland, in aanloop naar La Vuelta – of La Vuelta Holanda zoals de Nederlandse start wordt genoemd – diverse activiteiten plaatshebben.

Prachtig evenement

In de Domstad trapt La Vuelta op vrijdagavond 19 augustus af met de ploegentijdrit. Ook wordt op 18 augustus de ploegenpresentatie in Utrecht gehouden. Op 20 augustus komen de wielrenners voor de laatste keer naar de stad, dan in een koers van ’s-Hertogenbosch naar Utrecht. De derde en laatste dag in Nederland, wordt La Vuelta gehouden in het Brabantse landschap tijdens de etappe Breda-Breda. Burgemeester Dijksma toont zich verheugd voor de komst van het wielerevenement: ,,We hebben zo lang naar de start van La Vuelta Holanda uitgekeken, nu weten we dat het er écht van gaat komen. Samen met inwoners, ondernemers en onze gasten gaan we er een prachtig evenement van maken. De bijzondere band tussen Spanje en Nederland wordt daarmee nog verder versterkt.”

(Foto: Flickr / Eric de Redelijkheid)

Lees ook…

Award voor Speeltuin Bankaplein

Back To Top
Zoeken