skip to Main Content

Kwartiermakers Hondsrugpark

Op de hoek van de Hondsrugweg en het Bullewijkpad staat het nieuwe hoofdkwartier van de stichting Hondsrugpark. Bezoekers zijn er welkom voor een kop koffie en informatie over de plannen.

 

ZUIDOOST – Amstel III is het walhalla voor projectontwikkelaars. Rondom metrostation Bullewijk zijn vijf verschillende projectontwikkelaars bezig het gebied te transformeren naar een aantrekkelijke woon-werkwijk. Een van de wensen van Wonam, Vastint, COD/DUQER, G&S Vastgoed en Certitudo is de aanleg van een park op en rond de huidige Hondsrugweg. Deze wegenstrook tussen de Johan Cruijff Arena en Ikea moet het nieuwe Hondsrugpark worden. De wil is er, maar de realisatie is niet zomaar gedaan. De Hondsrugweg verdwijnt pas in 2020 om ruimte te maken voor het nieuwe park. Tot die tijd heeft de gemeente deze strook aangewezen als ‘freezone Hondsrugpark’. Er gelden dan andere, soepele regels. Bewoners, ondernemers en andere Amsterdammers die ideeën hebben om het gebied aantrekkelijk te maken, kunnen gemakkelijker hun gang gaan. Voordat de projectontwikkelaars echt beginnen, kunnen in deze freezone al activiteiten worden georganiseerd. De stichting Hondsrugpark denkt aan markten, feesten en pop-ups in de openbare ruimte.

Nieuwsgierig

Iedereen die een leuk idee heeft voor tijdelijke projecten en evenementen die voor levendigheid zorgen buiten of in de omliggende gebouwen is welkom om erover te komen praten. Maar ook als je nieuwsgierig bent, is het hoofdkwartier op de hoek van de Hondsrugweg en het Bullewijkpad de plek om eens binnen te lopen. Van maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 16.00 uur.

Back To Top
Zoeken