skip to Main Content

Kunstplatform Factor IJ geopend op IJburg

De Opening Van Factor IJ Op IJburg.

Aan de Pampuslaan op IJburg is begin juni een nieuw kunstplatform geopend, Factor IJ. Dit betreft een kunstuitleen, designwinkel én culturele ontmoetingsplek.

OOST – Factor IJ, het voormalige Centrum Beeldende Kunst Amsterdam, biedt liefhebbers de kans om kunst en design te ervaren en betaalbaar een kunstwerk te huren of te kopen. Factor IJ wil mensen uitnodigen om kunst deel te laten uitmaken van het dagelijks leven. De jonge Amsterdamse beeldend kunstenaar Casper Braat verzorgde openingsexpositie ‘De perversie van het alledaagse’. Met zijn expositie, die tot en met 10 juli is te zien, zet Braat de toeschouwer graag op het verkeerde been. Om de opening van Factor IJ te vieren, creëerde de kunstenaar met de spectaculaire installatie ‘1.000 Champagne Glasses’ duizend kleine feestmomentjes. Bezoekers kunnen tijdens de gehele expositieperiode hun eigen champagneglas meenemen en inwisselen voor een gesigneerd exemplaar van Braat.

Omruilen

Factor IJ slaat een brug tussen de verschillende kunstdisciplines en tussen kunstliefhebbers en kunstenaars. In de locatie van vijfhonderd vierkante meter vinden uiteenlopende activiteiten plaats. Te denken valt aan kunstevenementen, exposities, workshops, jeugdactiviteiten en concerten. Factor IJ biedt mensen de gelegenheid elkaar te ontmoeten en te genieten van de bijzondere kunstwerken uit de collectie. Ook is het mogelijk een abonnement af te sluiten en een favoriet kunstwerk mee naar huis nemen. Wanneer iemand toe is aan een nieuw kunstwerk, kan hij het ‘oude’ eenvoudigweg omruilen.

Inspiratie

De unieke hedendaagse kunst- en designcollectie met ruim vierduizend kunstwerken van voornamelijk Amsterdamse kunstenaars biedt volop inspiratie. Meer informatie op factor-ij.amsterdam.

(Foto: Eigen foto)

Overlast bij renovatie Piet Heintunnel

Back To Top
Zoeken