skip to Main Content

Kunst van gevonden plastic tassen

Kunstenares Elze van den Akker maakt speelse schilderijen en kaarten van zwerfafval. Met name plastic tasjes die ze vindt in haar buurt.

ZUID – Van plastic tasjes en zakken die zijn afgedankt, weet kunstenares Elze van den Akker iets bijzonders te maken. Denk aan illustraties voor aan de muur of als ansichtkaart. De kunstenares uit De Pijp ontwerpt illustraties, theaterdecors, tekeningen met zand en interieurproducten. Elze struint vaak de buurt af op zoek naar zwerfafval en krijgt daarbij hulp van anderen. Het bedrijf bestaat sinds 2010 en heet Pou-Belle Design – naar het Franse woord voor vuilnisbak. De kunstenares wil iets positiefs doen met al dat zwerfplastic op straat. Het is haar manier om bij te dragen aan een schonere aarde die ook voor de volgende generaties een mooie plek is. Elze besloot het plastic te gaan hergebruiken tot een kostbaar en geliefd kunstwerk. In eerste instantie maakte ze designproducten als lampen en vazen, maar tegenwoordig legt ze zich vooral toe op het maken van illustraties.

Voor De Wereld Van Morgen

Het werk van Pou-Belle is al meerdere malen onderscheiden. In 2010 won het de Ernst&Young Duurzame Ondernemer Award en meest recent de Duurzame Design Battle van Voor De Wereld Van Morgen. De kunstwerken zijn onder andere te koop bij Mud in May en online op pou-belle-design.nl.

Back To Top
Zoeken