skip to Main Content

Krijgt Tilburg straks bruisend Stadsforum?

Krijgt Tilburg Straks Bruisend Stadsforum?

De kogel is bijna door de kerk! Zal bij de Heikese kerk straks een nieuw Stadsforum verrijzen? Daarover gaat de gemeenteraad volgende maand beslissen. Wat is het plan?

TILBURG – In april moet het gebeuren! Dan is de gemeenteraad en zet en gaat het licht voor project Stadsforum op rood of groen. Het Stadsforum moet een levendig plein worden in de ruimte tussen de Schouwburg, concertzaal met kunstcluster, Factorium, Heikese kerk, het kantongerecht, het Paleis-Raadhuis en het stadhuis. Op dit plein komt ruimte voor de markt, de kermis en andere evenementen. Het doorgaande verkeer op de Paleisring zal worden teruggebracht. Er wordt gesproken over een drastische reductie van het autoverkeer tot maximaal achtduizend auto’s per 24 uur. Het Stadsforum moet namelijk groener en klimaatbestendiger worden.

Toekomstbestendig
Het Paleis van Koning Willem II zou met een publieksvriendelijke invulling kunnen bijdragen aan de levendigheid van het Stadsforum. Wethouder Mario Jacobs van denkt dat het Stadsforum belangrijk is voor de ontwikkeling van de stad: ,,Met het Stadsforum en straks het nieuwe Koningsplein ontstaat stap voor stap een toekomstbestendige en economisch gezonde binnenstad.” Zoals Jacobs al aangeeft, zal ook het Koningsplein een metamorfose ondergaan. Het wordt een Koningswei, met groen en een verbinding naar de Piushaven.

(Foto: City Nieuws)
Back To Top
×Close search
Zoeken