skip to Main Content

Krakers ADM moeten vóór Kerst weg

De krakers van ADM kunnen verkassen naar Noord, maar de meesten zijn niet van zins te vertrekken. De gemeente is bang voor kraakacties.

NIEUW-WEST – De gemeente heeft ondernemers in het Westelijk Havengebied gewaarschuwd voor nieuwe kraakacties als krakers het ADM-terrein moeten verlaten. Dat meldt De Telegraaf, die zich baseert op een brief van de gemeente. Het terrein moet op 27 december leeg zijn. Dan gaat de gemeente ‘daadwerkelijk handhavend optreden’ tegen de stadsnomaden en krakers die op het terrein wonen. Het risico bestaat dat zij elders in het Westelijk Havengebied een heenkomen zoeken. In de brief geeft de gemeente tips voor wat te doen als ondernemers inderdaad krakers aantreffen in of bij hun eigendommen. De bewoners moeten uiterlijk 25 december weg zijn van het ADM-terrein. Het terrein is verhuurd en de bewoners moeten na 21 jaar verkassen. Ze hebben een plek aangeboden gekregen bij de voormalige waterzuivering in Noord, waar ze twee jaar mogen blijven. Volgens AT5 gaat het in gereedheid brengen van dit terrein de gemeente een half miljoen euro kosten. De eerste ramingen kwamen op €370.000, maar de kosten blijken €130.000 hoger uit te vallen.

Alternatieve woonplek
Vooralsnog zijn de meeste voormalige ADM-bewoners niet van zins om te vertrekken. De gemeente denkt dat sommigen op zoek gaan naar een alternatieve woonplek en dat zou elders op een bedrijventerrein kunnen zijn.

Beeld: beeldbank Stadsarchief

 

 

 

 

 

 

Back To Top
Zoeken