skip to Main Content

Klimaatcompensatie voor bus 69

Stadsdeel Nieuw-West is verplicht het extra asfalt dat nodig was voor de Westtangent, ofwel Lijn 69, te compenseren met extra wateropvang. Dat gaat gebeuren op drie plekken, waaronder het Piet Wiedijkpark.

NIEUW-WEST – Voor de aanleg van de nieuwe buslijn 69 moest er extra asfalt in Nieuw-West komen. De 69, die rijdt tussen Sloterdijk en Schiphol Plaza, wordt ook wel de Westtangent genoemd. Door het extra asfalt kan er minder regenwater worden opgevangen en dat moet het stadsdeel compenseren. Volgens de wet moet tien procent van ‘het oppervlak van de extra verharding’ (in dit geval de nieuwe weg, red.) worden gecompenseerd voor wateropvang. De aanleg van de nieuwe weg, in 2017, zal op drie plekken in Nieuw-West worden gecompenseerd. Bijvoorbeeld in het Piet Wiedijkpark bij de Piet Wiedijkstraat in Osdorp, tussen de Calandlaan en Lelylaan. Een andere ‘compensatielocatie’ is langs het Christoffel Plantijnpad, het drie kilometer lange fietspad dat loopt door het Sloterpark, de Robert Fruinlaan en via MC Slotervaart eindigt aan de Sloterweg. Tenslotte komt er een watercompensatieplek aan de Anderlechtlaan, de weg die Nieuw-Sloten en De Nieuwe Meer met elkaar verbindt.

Moerasachtige invulling
In het Piet Wiedijkpark gaat het om uitbreiding van de centrale vijver die volgens het stadsdeel een grotere rol gaat spelen ‘in de parkbeleving’. Zo moet het park aantrekkelijker worden als verblijfsplek. Bij het Christoffelplantijnpad en de Anderlechtlaan gaat het om watergangen. Deze krijgen een moerasachtige inrichting die aantrekkelijk is voor flora en fauna. Als het werk voor deze waterpartijen begint, worden buurtbewoners geïnformeerd.

Back To Top
Zoeken