skip to Main Content

Kinderkunst voor opvanglocatie in Nieuw-Sloten

Kinderen Maakten Kunst Voor De Opvanglocatie Aan De Anderlechtlaan.

De opvanglocatie voor kwetsbare mensen zonder verblijfstatus aan de Anderlechtlaan in Nieuw-Sloten is opgevrolijkt met zeventien kunstwerken. Gemaakt door kinderen uit de buurt.

NIEUW-WEST – Sinds 2020 zit aan de Anderlechtlaan een opvanglocatie voor ongedocumenteerden. Het gaat hier om alleenstaande mannen en vrouwen zonder verblijfspapieren. Deze mensen worden gezien als kwetsbaar en hebben een lichamelijke of psychische aandoening. Het gaat onder andere om slachtoffers van mensenhandel met traumatische klachten, maar ook om mensen die mindervalide zijn. Op de Anderlechtlaan ontvangen zij 24-uurs opvang, dit wordt georganiseerd door het Leger des Heils. Zo kunnen zij in een stabiele omgeving en onder professionele begeleiding aan hun toekomst werken. Stichting Vluchtelingenwerk helpt hen daarbij. De bewoners, zowel mannen als vrouwen, komen uit verschillende regio’s, denk aan Afrika, het Midden-Oosten en Azië. De ongedocumenteerden ontvingen van buurtbewoners een persoonlijk cadeau: een kunstwerk dat is gemaakt door kinderen uit de buurt. In totaal zijn tot nu toe zeventien kunstwerken gemaakt.

Voormalige school

Buurtbewoonster Marlies Wijnen wilde een warme welkom voor de tijdelijke bewoners van de opvanglocatie aan de Anderlechtlaan. Zij benaderde kunstenaar Elsbeth Pluimers om het project te helpen vorm te geven. De bewoners van de opvanglocatie mochten zelf aangeven wat zij op het schilderij wilden zien. Kinderen uit Nieuw-Sloten gingen hiermee aan de slag onder leiding van Pluimers. De schilderijen hangen nu in de kamers van de bewoners.  De opvanglocatie aan de Anderlechtlaan is de voormalige Lumion-school, eigendom van de gemeente. Het is een modern, licht en ruim gebouw. De mensen hebben er een eigen slaapruimte en delen een keuken met elkaar. Er is een ruime ontspanningsruimte.

(Foto: Flickr / SponzenRidder)

Lees ook:

Groot schaakbord op Plein ’40-’45

Back To Top
Zoeken