skip to Main Content

Kilometers maken vanaf het Waterlandplein 

Op 29 juni vindt de zesde editie plaats van dé hardloopwedstrijd door Waterland. De inschrijving is nu geopend voor volwassenen en kinderen!
 

NOORD  In samenwerking met de Waterpleinbuurt en Feel It Evens organiseert de gemeente Amsterdam op 29 juni de enige, echte hardloopwedstrijd door Waterland: de Waterlandloop. De wedstrijd begint bij het Waterlandplein en gaat via verschillende woonwijken voor een groot deel door Waterland, een schitterend natuurgebied waar Landelijk Noord ook deel van uitmaakt. Er zijn drie afstanden: de 400 meter voor kinderen van 2 tot maximaal 12 jaar (à €1) en de 5 en10 kilometer voor volwassenen (à €7,50). Voor de zesde editie is voor deze keer een nieuwe route uitgezet voor de 5 en 10 kilometerloop. Geïnteresseerden kunnen zich nu inschrijven via waterlandloop.nl. 

Markt
De kinderloop start om 13.30 uur. Om 13.45 begint de gezamenlijke warming-up voor de volwassenen. Om 14.00 uur vertrekken de hardlopers die voor de 10 kilometer gaan, tien minuten later starten die van de 5 kilometer. Om 15.30 uur is de prijsuitreiking. Iedereen krijgt een medaille, maar de eerste drie van de twee lange afstanden krijgen prijzen. Om de sportieve dag compleet te maken is er op het Waterlandplein een Sport- en Gezondheidsmarkt met info over gezondheid, gezonde voeding en sportverenigingen in de buurt. Ook kun je verschillende workshops volgen en je vergapen aan diverse demonstraties

Back To Top
Zoeken