skip to Main Content

,,Kèk mar wègge sjouwt”

,,Kèk Mar Wègge Sjouwt”

TILBURG –  In 2020 viel de carnavalsoptocht in Kruikenstad vanwege het onstuimige weer in het water. De commissie van D’n Opstoet vond dat de veiligheid van deelnemers en toeschouwers niet kon worden gewaarborgd. De optocht werd verplaatst naar eind maart, maar toen gooide het coronavirus weer roet in het eten. ,,Als carnavalsstichting hebben we het moeilijke besluit genomen om D’n Opstoet niet nogmaals te verplaatsen”, liet de organisatie teleurgesteld weten.

Maar we kunnen opgelucht ademhalen. Ondanks de coronapandemie lijkt het erop dat carnaval in Kruikenstad in 2021 wél doorgaat. Wel worden er aanpassingen gedaan om het feest zo veilig mogelijk te laten verlopen. ,,We zijn ervan overtuigd dat carnaval ook op een veilige en verantwoorde manier gevierd kan worden”, geeft Patrick Dewez voorzitter van de Carnavalsstichting Tilburg op kruikenstad.nl aan. Over de start van het carnavalsseizoen, de elfde van de elfde, kan de organisatie alvast wat zeggen. Deze zal namelijk via een livestream worden uitgezonden, in samenwerking met stichting KruikenTv. Het evenement zal plaatshebben in Poppodium 013.

Mochten de coronaregels niet strenger worden dan kunnen er zelfs mensen bij aanwezig zijn, zij het in beperkte mate. De opening heeft plaats op 11 november en zal uiteraard in het teken staan van de nieuwe Prins van Kruikenstad. Komende editie van het carnaval heeft als motto: ‘Kèk mar wègge sjouwt’. Dit komt neer op: ‘Kijk maar wat je doet, geniet van het leven en doe vooral wat je denkt dat je moet doen’. 

Back To Top
×Close search
Zoeken