skip to Main Content

Keert Driemond Zuidoost de rug toe?

Keert Driemond Zuidoost De Rug Toe?

De perikelen over de fusie Weesp-Amsterdam roepen vragen op over de identiteit van de bewoners van Driemond, een dorp dat onderdeel is van Zuidoost.

ZUIDOOST – Volgens de Facebook-pagina Stadsdeel Weesperkarspel hebben de inwoners van Driemond de fusieperikelen van Weesp ‘met belangstelling gevolgd’. Vorig jaar stemde de gemeenteraad van Weesp in met een voorstel tot een ambtelijke fusie met Amsterdam, wat inhoudt dat het ambtelijk apparaat van Weesp opgaat in dat van Amsterdam. Er is toen afgesproken om op een later moment, niet eerder dan 2022, een stap verder te gaan en ook bestuurlijk te fuseren. De vraag is alleen in welke vorm: wordt Weesp een onderdeel van Zuidoost of wordt het een apart stadsdeel? Gezien de omvang van Weesp ligt het eerste het meest voor de hand.

Weesperkarspel

Op de facebookpagina Weesperkarspel wordt ‘Driemonders’ gevraagd of zij zich meer verbonden voelen met Zuidoost of Weesp en of zij het zien zitten als Driemond onderdeel wordt van Weesp. ,,Driemond is altijd sociaal, economisch en maatschappelijk verbonden geweest met Weesp. Veel meer dan met Zuidoost.” De Driemonders gaan naar de dokter in Weesp, velen trouwen er in het gemeentehuis en veel van hun dierbaren liggen begraven op Carspelhof. Tot 1966 vormde Weesp samen met onder meer Driemond en delen van Duivendrecht de gemeente Weesperkarspel. Nu lijken er aardig wat stemmen op te gaan voor het vormen van een nieuw stadsdeel met Weesp. Immers: ,,Driemond is voor Stadsdeel Zuidoost altijd een wormvormig aanhangsel geweest.”

Back To Top
×Close search
Zoeken