skip to Main Content

Karel Doormanplein opgefleurd

Karel Doormanplein opgefleurd

Het Karel Doormanplein mocht wel wat fleuriger. Kinderen uit Bos en Lommer bedachten hoe het plein gezelliger kon… en dat is nu uitgevoerd.

WEST – Het initiatief voor het kleurrijke kunstwerk op het plein kwam van de Vreedzame Kinderwijkraad Bos en Lommer. Dat is een raad met kinderen uit de groepen zeven en acht van verschillende scholen in de buurt, die samen nadenken over beter kan in hun buurt. Dit leidde tot een muurschildering op het plein dat in oktober is onthuld. In aanloop naar de plaatsing van het kunstwerk, koos een klankbordgroep met vertegenwoordigers van de buurt, de school, het Landhuis en het stadsdeel voor uitvoering door Raul Balai. Deze kunstenaar maakte drie ontwerpen van Mutantes. Dit zijn kleurrijke fantasiedieren, geïnspireerd op fabels uit verschillende culturen. Ze staan symbool voor de kracht en schoonheid van diversiteit. De buurtbewoners kozen voor Pegasus, het gevleugelde paard uit de Griekse mythologie. Pegasus staat ook bekend als het rijdier van de dichters.

Handafdrukken

Behalve het kunstwerk met Pegasus maakten kinderen van de Narcis Querido teksten bij de zeven bankjes op het plein. Een van de zinnen is: ,,Wees lief voor een ander zoveel je kan.” Op een andere muur kwam een wereldbol, hetgeen de Vreedzame wijk symboliseert, inclusief een zee met handafdrukken. In oktober hebben kinderen hun afdrukken op het kunstwerk geplaatst.

Quote: ‘Wees lief voor een ander zoveel je kan’

Beeld: ik vermoed dat het bijgevoegde beeld te klein is, maar kan het wel gebruikt voor inzetje? Groot beeld komt nog.

Back To Top
Zoeken