skip to Main Content

K-buurt denkt mee over stad van de toekomst

Kraaiennest speelt zich steeds meer op een positieve manier in de kijker. Zo wordt het een van de locaties van het internationale festival WeMakeThe.City.

ZUIDOOST – 28 januari werd in Pakhuis de Zwijger in Oost aangekondigd dat een deel van WeMakeThe.City naar Kraaiennest zal gaan. Dit gebeurde op een informatiebijeenkomst voor dit internationale festival over stedelijke innovatie, dat van 17 tot en met 23 juni 2019 in Amsterdam zal worden gehouden. Wereldwijd groeien steden onstuimig, zo ook Amsterdam en de metropoolregio. Deze groei brengt urgente vraagstukken met zich mee over bijvoorbeeld het klimaat, veiligheid, betaalbaar wonen en gezondheid. De kernvraag tijdens dit evenement: in wat voor stad willen wij over vijf, tien of vijftien jaar leven? Bezoekers van dit festival gaan met deskundigen op zoek naar antwoorden op deze vragen. Het festival is zo omvangrijk dat het bijna een dorp op zich is. Ga maar na: zeshonderd (nationale en internationale) sprekers, 25 themaconferenties, dertigduizend deelnemers, vijftig workshops en dertig urban talks.

Hart voor buurt

Het bericht dat dit evenement deels naar Kraaiennest komt, wordt verspreid via de facebookpagina van Hart voor de K-buurt. Deze ‘brede coalitie’ van Amsterdammers uit de K-buurt (metrostation Kraaiennest) is enthousiast. De organisatie wil bouwen aan de buurt voor de toekomst’ en wel op een manier die zo veel mogelijk ‘bewoners bereikt, betrekt en bedient’. Hart voor de K-Buurt wil onder meer dat de buurt een echt hart krijgt, dat wil zeggen een plein met genoeg maatschappelijke voorzieningen.

Back To Top
Zoeken