skip to Main Content

Jubilerende Peter van in zonnetje gezet  

Jubilerende Peter Van in Zonnetje gezet  

Noord heeft zat bedrijven otrots op te zijn, zoals Roskam B.V. Het bedrijf is bijna een eeuw oud en wordt al decennialang geleid door Peter van DoornenDit jaar viert hij zijn jubileum.  
 
NOORD – Roskam B.V. in Noord levert materieel voor onder meer bouw-, sloop- en saneringsbedrijven. Buiten Amsterdam heeft dit bedrijf twee vestigingen in Rozenburg (bij Schiphol) en in Hilversum. Het hoofdkantoor zit aan de Toetsenbordweg. Op zijn 23ste werd Peter van Doornen directeur bij Roskam. Dat was op 1 augustus 1969. Nu, vijftig jaar later, staat hij nog steeds aan het roer. In al die tijd is het bedrijfje van weleer uitgegroeid tot een imperium. Roskam werd in 1925 opgericht door de broers Nico en Roel Roskam. Zij kwamen rond de crisistijd, begin jaren twintig, vanuit Zwartsluis naar Amsterdam. Hier gingen ze als parlevinkers vanaf een sleepboot binnenvaartschepen bevoorradenonder meer met olie en vetten. Toen Peter van Doornen erbij kwam, richtte hij zich aanvankelijk op scheepsartikelen. Maar toen de vraag daalde, ging hij steeds meer bouw gerelateerd materieel verhandelen. Op een gegeven moment zag Van Doornen dat in Engeland bedrijven steeds vaker gereedschappen en ander materieel gingen huren en sprong hij op die trend in; als een van de van de eerste bedrijven in Nederland besloot hij zijn klanten ook die optie te bieden. Een goede zet, zo bleek.  
 
Ras-Amsterdammer 
Roskam profiteert van het huidige, gunstige bouwklimaat en combineert nu de verhuur van (lichte) bouwmachines met service aan gereedschappen en materieel. Daarnaast verkoopt het bedrijf zo’n 26.000 artikelen aan klanten in de weg en (water)bouw, industrie en bij de overheid. Het bedrijf mag dan in de loop der tijd flink zijn uitgedijd, één ding is vrij constant: het personeelsbestand. Het verloop van de circa veertig werknemers is laag. Volgens de jubilaris – die bij zijn personeel bekendstaat als ‘ras-Amsterdammer’ – heeft dat te maken met ‘de ongedwongen werksfeer’. 
 

Back To Top
×Close search
Zoeken