skip to Main Content

Jongste ‘koningin’ van Zuidoost

De stadsdeelvoorzitter ‘ontplofte bijna van trots’ toen ze hoorde dat onze Avianka was verkozen tot jongerenburgemeester van Amsterdam.

ZUIDOOST – Tijdens het Talent Award Gala in Theater de Meervaart werd Avianka Aventurin (28) uitgeroepen tot jongerenburgemeester van de stad. Ze won op basis van een online stemming en het oordeel van de jury van Young Amsterdam, het jongerenplatform dat de verkiezing had georganiseerd. In haar functie zal Avianka een brug slaan tussen jongeren en de politiek. Zo zal ze het komende jaar geregeld om tafel gaan met wethouders en andere beleidsmakers om te praten over wat er speelt onder Amsterdamse jongeren. Net zoals de andere twee kandidaten, Achraf El Johari en Joshua de Roos, wil ze een jongerenraad oprichten. Jongeren zouden namelijk te weinig vertegenwoordigd zijn in de stad en de politiek. De komst van een jongerenburgemeester was een wens van oud-burgemeester Eberhard van der Laan. Hij had dit idee afgekeken van Londen.

Verbinder

Avianka Aventurin komt uit Sint Maarten en werkt in het dagelijkse leven als directie-assistent bij MaDi, de organisatie voor maatschappelijk werk in Zuidoost en Diemen. Ze was daarnaast tot februari dit jaar bestuurssecretaris bij de ChristenUnie. Uit de verkiezingswebsite blijkt dat ze zichzelf ziet als een verbinder en dat ze jongeren wil stimuleren het beste uit zichzelf te halen. De stadsdeelvoorzitter is heel trots. ,,Avianka laat zien dat jongeren uit Zuidoost overal kunnen komen als ze willen”, zei ze tegen Ons Zuidoost-tv.

Back To Top
Zoeken