skip to Main Content

Jonge weldoener emotioneert Bijlmerbewoners

Zijn liefdadigheidsactie maakte in Zuidoost veel los. De 23-jarige Karan Isri betaalde uit eigen zak 42 voedselpakketten die hij uitdeelde onder de allerarmsten…

ZUIDOOST – Karan Isri meldde zich eind vorig jaar bij het gemeentelijk Sociaal Loket met de vraag: ,,Ik wil kerstpakketten uitdelen aan mensen die het niet breed hebben. Kunnen jullie mij helpen?” Een Loketmedewerker laat CITY weten: ,,We vonden het een prachtig initiatief. We hebben Karan geholpen bij het samenstellen van het pakket. Ook hebben wij geïnventariseerd wie daar echt mee geholpen zouden worden.” Karan Isri woont al zijn hele leven in Hakfort en houdt van de Bijlmer: ,,Het is één grote familie. Toen mijn ouders vanuit Suriname hier kwamen, hadden ze niets. Soms kregen we iets van andere bewoners. Een pak rijst of bonen, dat zijn we nooit vergeten. Nu dat kan, willen we graag iets terugdoen. Een deel van de opbrengst van mijn cateringbedrijf, Maija’s Bara, reserveer ik voor dit soort acties. De naam van mijn bedrijf (‘moeders bara’) verwijst naar mijn oma, die alzheimer heeft en hier in een verzorgingstehuis zit.” Karan is trots op zijn kerstpakket. ,,Er zat echt veel in: bruine bonen, rijst, fruit, een vleesbon en een kerstbrood dat hier in de Bijlmer is gebakken.” En de pakketten kwamen goed terecht. Sommige bewoners waren zeer geëmotioneerd toen ze het kregen.

Supertrots
Karan zegt tegen CITY: ,,Ik hoop op een kettingreactie. Dat als het deze mensen straks goed gaat, zij op hun beurt iets terugdoen voor anderen die hulp nodig hebben.” Voor Karan zelf wordt 2019 een bijzonder jaar. ,,Mijn oma wordt op 23 januari tachtig en ik ga dit jaar trouwen,” zegt hij glunderend. ,,Of mijn ouders trots zijn? Tegen mij zeggen ze dat niet, maar van andere mensen hoor ik dat ze supertrots zijn. En dat maakt mij zo blij.”

 

 

Back To Top
Zoeken