skip to Main Content

Jonge Utrechters winnen bij Zilveren Camera Junior

Rania Zanmou (l.) En Chiara Jaggoe (r.) Krijgen Van Burgemeester Aptroot Hun Prijs.

Twee Utrechtse jonge fotografen wonnen een prijs bij de fotowedstrijd Zilveren Camera Junior. De opdracht was nieuws te fotograferen dat dicht bij de fotograaf zelf staat.

UTRECHT – Voor de zesde keer organiseerde Museum Hilversum in samenwerking met Stichting De Zilveren Camera en fotolaboratorium Profotonet de Zilveren Camera Junior. Dit betreft een fotowedstrijd voor jongeren tussen de tien en achttien jaar oud. De opdracht van dit jaar was om de actualiteit te fotograferen. De deelnemer moest dicht bij zichzelf en zijn omgeving blijven. De jongeren konden deelnemen door foto’s te delen via Instagram: #zilverencamerajunior2021. Er waren twee categorieën: enkele foto’s en fotoseries. Beide categorieën waren opgedeeld in twee leeftijdscategorieën: van tien tot en met dertien jaar en veertien tot en met achttien jaar. Twee Utrechtse jongeren wisten een prijs in de wacht slepen. Het betreft Chiara Jaggoe, die de categorie ‘fotoseries’ won, en de elfjarige Rania Zanmou. Rania mocht de categorie ‘enkele foto’ op haar naam schrijven. Zij fotografeerde een bezoek van de juf aan huis. De jury: ,,Het geeft een intiem inkijkje in een gebeurtenis die we normaal niet zien.” Chiara Jaggoe was met haar negen jaar eigenlijk te jong voor deelname, maar de jury laat CITY weten: ,,Wij waren erg onder de indruk van de goed opgebouwde serie van Chiara. De foto’s zijn met oog voor details in beeld gebracht. Het is een inzending die we niet zomaar naast ons neer konden leggen.” Chiara fotografeerde een danslespresentatie van MBO-studenten op haar basisschool.

Meer bekendheid

De prijswinnaars ontvingen een oorkonde en prijs. Er werden zeven camera’s en zes Photo Blocks – een soort wanddecoratie – onder de winnaars verdeeld. De prijs werd overhandigd door burgemeester Charlie Aptroot van Hilversum. Er zijn ongeveer tweehonderd foto’s ingestuurd voor de wedstrijd, een verdubbeling van het jaar ervoor. Volgens Museum Hilversum komt dit doordat er meer bekendheid voor de wedstrijd is gekomen.

(Foto: Rick Mandoeng)

Lees ook…

Ontdek Kanaleneiland met Rondje Stadseiland

Back To Top
Zoeken