skip to Main Content

JIP in Nieuw-West: vraagbaak voor jongeren

Aan het Osdorpplein is sinds kort JIP gevestigd, een informatiepunt voor jongeren, waar ze terecht kunnen met allerlei vragen.

NIEUW-WEST – Onlangs heeft de gemeente in Nieuw-West een Jongeren Informatie Punt geopend, waar jongeren gratis en zonder afspraak hulp kunnen krijgen. De hulp kan eventueel ook anoniem verleend worden. Het team helpt jongeren met vragen over onderwijs, werk, drug, geld, wonen, recht, gezondheid, seks en vrije tijd. De gesprekken zijn vertrouwelijk en als het nodig en gewenst is, betrekken hulpverleners mensen uit hun netwerk bij de beantwoording van vragen. Het JIP heeft ook een website waar allerlei informatie is te vinden die relevant kan zijn voor jongeren. Bijvoorbeeld over het tienerouderschap, sport en school. Een belangrijk onderwerp is identiteit: jongeren die vragen hebben over waar ze nou eigenlijk bij horen, vinden een luisterend oor bij de jongerenwerkers.

Servicepunt

Bij het Jongeren Informatie Punt werken jongerenwerkers die contact leggen met de jongeren per mail, chat, snapchat of Instagram. Langskomen kan dus ook, op het Osdorpplein 819. Het servicepunt op dinsdag, woensdag en donderdag open van 13.00 tot 17.00 uur. Meer info op jipnieuwwest.nl

Back To Top
Zoeken