skip to Main Content

Je pad vinden in het groen van de Bijlmer

Wie in de buurt van de Karspeldreef komt, moet niet gek opkijken om daar padvinders in actie te zien. Stuk voor stuk horen ze bij de scoutinggroep Majoor Bosshardt van het Leger des Heils Amsterdam.

ZUIDOOST – Tussen de hoge gebouwen in stadsdeel Zuidoost lonkt het avontuur. ,,Je kunt hier prima vuur stoken en de natuur ontdekken. Ook hier zijn dieren en bomen, én mensen van wie je kunt leren”, zegt Daniëlle Goede, coördinator bij de scoutinggroep Majoor Bosshardt van het Leger des Heils Amsterdam. Elke woensdag van 14.30 tot 16.30 uur komen padvinders van zeven tot elf jaar (welpen) en hun begeleiders samen aan de Karspeldreef 1124S. De jongens en meisjes leren vlotten bouwen, vuur maken en lopen met een kompas. Spelenderwijs vergaren ze kennis over de natuur en leren ze om samen te werken.

Laagdrempelig
Het Leger des Heils en scouting zijn al decennia nauw met elkaar verbonden. Vele kinderen hebben via de scouting de christelijke waarden van de organisatie leren kennen. Scouting Leger des Heils is laagdrempelig en toegankelijk, óók voor kinderen uit gezinnen met minder geld. Lize (11) zit al bijna een jaar bij de groep in Zuidoost: ,,Ik vind het leuk om nieuwe dingen te leren. En ik houd van de natuur. De natuur is mooi en maakt me vrolijk. Of je veel moet durven? Dat valt wel mee hoor. Je moet alleen niet bang zijn om in het water te vallen.’’

Frisse lucht
In de vier jaar dat Blessing (9) bij de scouting zit, heeft ze een vuurmaker-, kook- en een ’s nachts-in-de-tent-slapen-badge gehaald. Ze vindt scouting leuk. ,,Waar ik woon zijn maar drie of vier plekken waar ik kan buitenspelen en frisse lucht kan halen. Als je naar buiten gaat, dan zie je hoe de wereld er echt uitziet. Het is veel leuker om de wereld zelf te ontdekken dan voor de televisie te zitten en mensen het voor jou te laten ontdekken.”
Nieuwe padvinders zijn altijd welkom. Ze kunnen zich aanmelden via legerdesheils.nl/scouting-majoorbosshardt.

Back To Top
Zoeken