skip to Main Content

Jan Eef: winkels dicht, pop-ups komen

In de Jan Evertsenstraat zijn de laatste tijd veel winkels verdwenen, zoals onlangs kapper Jurjen. Ook de Chinees is er niet meer. Daarvoor in de plaats komen pop-up stores.

WEST – Steeds meer winkels aan het begin van de Jan Evertsenstraat worden pop-up stores. In het stukje van de straat tegenover Albert Heijn, ziet de ene na de andere tijdelijke winkel het levenslicht. De laatste: Briek, opnummer 23. ,,Briek wordt een ruimte waar kunstenaars, buurtbewoners en startende ondernemers uit Amsterdam hun werk exposeren en verkopen. Daarnaast worden er lessen, thema-avonden en workshops georganiseerd”, aldus initiatiefnemer Nienke Brandsma. De winkel en het concept doen denken aan het onlangs opgeheven Toon aan het begin van de straat. Voorheen zat in het pand van Briek meer dan 25-jaar de kleurrijke kapper en Harley-rijder Jurjen met zijn gelijknamige straat.

Fraaimakers
Er zijn al meer zaken verdwenen, die er al jaren zaten. Zo is Chinees restaurant Golden Pauw met de bijbehorende sushi-shop ook al een tijdlang dicht. In een ander leegstaand pand zit een pop-up met de naam Fraaimakers en iets verderop schildert Baukje Duin onder het motto Kop en Pui al een tijdlang portretten van ondernemers uit de buurt. Maar ook dit atelier annex winkelruimte is tijdelijk.

 

Back To Top
Zoeken