skip to Main Content

Inhaalslag voor zwemlessen kinderen

Kinderen Pakken Hun Zwemlessen Weer Op In De Stad!

Den Haag gaat de wachtlijst voor de zwemlessen wegwerken. Door de sluiting vanwege de coronamaatregelen staan er meer dan 1.800 Haagse kinderen op de wachtlijst.

DEN HAAG – Een wachtlijst voor de gemeentelijke zwemlessen is gebruikelijk, maar door de sluiting van de zwembaden – als gevolg van corona – loopt het aantal kinderen dat wacht snel op. ,Er is sprake van een toename van 55 procent ten opzichte van het aantal wachtenden in dezelfde periode in 2020. ,,Dit is een reden tot zorg. Iedereen met kleine kinderen weet hoe belangrijk zwemles is”, aldus Sportwethouder Hilbert Bredemeijer. In een stad aan zee, met bovendien tal van grachten, moeten kinderen de mogelijkheid hebben om te leren zwemmen. Daarom hebben we gekeken wat er nodig is om met een vliegende start de achterstanden weg te werken. Dat kan zodra het kabinet toestaat dat de zwembaden weer opengaan. Hopelijk is dat snel.”

Extra lessen

Volgens de wethouders is Den Haag er dankzij een aantal extra acties in elk geval op voorbereid. Een van de acties is het uitbreiden van gemeentelijke zwemlessen in drie Haagse zwembaden de Blinkerd, de Houtzagerij en Overbosch. Deze extra lessen bieden plaats aan tweehonderd kinderen. Andere acties zijn het bevorderen van doorstroom in de zwemlessen, het ondersteunen van zwemverenigingen die zwemles geven en het opschonen van de wachtlijst omdat kinderen soms bij zowel de gemeente als zwemverenigingen en zwemscholen staan aangemeld.

(Foto: Flickr / Chiot’s Run)
Back To Top
Zoeken