skip to Main Content

In West eet je steeds lekkerder Japans

Er komen in West steeds meer Japanse eettentjes waar je niet alleen terecht kunt voor sushi en terriyaki, maar ook voor noedels en bier.

WEST – Het Japanse eten is aan een opmars bezig in West. Zo heeft Saro Ramen (van de Ceintuurbaan in De Pijp) een filiaal geopend in de Marco Polostraat in De Baarsjes. De Japanse chef haalt zijn noedels uit Saporro, de bakermat van de noedelsoep. Saro Ramen staat dan ook voor Saporro Ramen. Sora heeft twee zaken in De Pijp: een restaurant en een zogenaamde izakaya (Japanse eetbar), waar noedelsoep gegeten kan worden. Het filiaal in West is vlakbij de Jan Evertsenstraat en is sinds begin dit jaar open. Voorheen zat er een tapas-restaurant. Aan de Bos en Lommerweg is sinds eind vorig jaar een nieuwe sushibar: Hayai Sushi. Deze is ook onderdeel van een keten, maar dan eentje met vestigingen in Delft, Rotterdam, Den Haag en Utrecht. Bestellen kan natuurlijk via de bekene bezorgsites, maar een keuze uit het schier oneindige assortiment afhalen de minimalistische rood-zwart-witte zaak kan ook.

Fingerfood

Toch liever Ramen? In de J.P. Heijestraat zit Betsubara en Taka en je kunt ook eten bij De Japanner in de Bilderdijkstraat. Daar zit sinds vorig jaar een zogenaamde izakaya. Dat is een klein kroegje waar arbeiders na een lange werkdag kunnen ontspannen met bier, sake en fingerfood voordat ze naar huis forenzen. In Amsterdam is dat concept bij De Japanner succesvol geïmporteerd aan de Albert Cuyp, waar het naar eigen zeggen ook zijn producten vandaan heeft. Overigens zit de Japanner net als de noedeltent van de Marco Polo eveneens in De Pijp.

Back To Top
Zoeken