skip to Main Content

In Sexyland is het nooit saai

Sexyland is het hart van theaterfestival Over het IJ. In en rond deze sociëteit vinden tijdens het festival ontmoetingen plaats tussen makers, kunstenaars en bezoekers.

NOORD- Sociëteit Sexyland aan de MS. van Riemsdijkweg 39 valt op door haar verrassende feesten en andere unieke evenementen. Tijdens theaterfestival Over het IJ, dat nog loopt tot en met 14 juli, is de ‘soos’ het hart van het festival. Ook in het laatste weekend van het festival komen in en rond deze plek kunstenaars, makers en bezoekers samen, zoals op 12 en 13 juli van 19.00 tot 21.00 uur (€25 per persoon).

Stadsastronauten
Schrijver en theatermaker Marjolijn van Heemstra, onder meer bekend van haar roman En we noemen hem, vertelt tijdens een persoonlijke lezing hoe we meer inzicht kunnen krijgen in de kwetsbaarheid van onze planeet. Ze doet vanuit de Academie voor Stadsastronauten. De lezing wordt gevolgd door een theatrale presentatie van een maker uit het Over het IJ Festival LAB. Tot slot is er een ontmoeting met makers en wordt er geborreld in Sexyland. Ook na het festival is er zat te beleven. Zo treedt op 17 juli de Amerikaanse ‘poptrash band’ White Fang in de soos op. Van 31augustus tot en met 6 september is er een culturele week rond de vraag ‘wat is schaamte’.

Back To Top
Zoeken