skip to Main Content

In Oost zeggen ze het met bloemen!

In Oost Zeggen Ze Het Met Bloemen!

Bewoners van de Gijsbrecht van Aemstelstraat en de Weesperzijde zetten plantenbakken en fietsentrekken in om auto’s te weren.

OOST – De bewoners van de Gijsbrecht van Aemstelstraat en de Weesperzijde wilden de straat een maand lang autovrij maken. Om dat te bereiken maakten ze afspraken met omliggende parkeergarages en met de gemeente, zo berichtte AT5. De gemeente kon zich in het idee van de bewoners vinden en ging ermee akkoord dat in de autoparkeervakken nu fietsenrekken en plantenbakken staan. De zeven bewoners achter het plan hopen dat andere omwonenden de auto na de proef (ook) wegdoen of elders parkeren. Bewoner Jeron Halewijn: ,,Ik heb een auto en gebruik hem eigenlijk maar zevenduizend kilometer per jaar. Dus je kunt je afvragen waarom die auto hier zo vaak stil staat en of ik hem wel nodig heb.”

Proef
Halewijn hoopt dat de proef een voorbeeld wordt voor de rest van de stad. Hij roept Amsterdammers op te komen te kijken. ,,Het ziet er prachtig uit en misschien worden ze er ook enthousiast van.” Ook in De Pijp en in de Kinkerstraat zijn al parkeerplaatsen vervangen door bloembakken en fietsenrekken. Het stadsbestuur wil, onder meer op deze manier, de komende jaren duizenden parkeerplekken opheffen.

Back To Top
×Close search
Zoeken