skip to Main Content

In Haarlem maken kinderen kans op lintje!

In Haarlem Maken Kinderen Kans Op Lintje!

De Kinderraad wil in november ter gelegenheid van het 775-jarig bestaan van de stad lintjes toewijzen aan kinderen die iets bijzonders hebben gedaan. De kinderburgemeester zal deze lintjes op 23 november uitreiken. 

HAARLEM – Ter ere van het 775-jarig bestaan van Haarlem mag kinderburgemeester Quinten de Lange binnenkort drie lintjes uitreiken. De lintjes zijn bedoeld voor kinderen tussen de vier en twaalf jaar die iets bijzonders voor een ander, de omgeving of de stad hebben gedaan. Iedereen mag een kind nomineren, maar dit moet wel gebeuren voor 16 november.

Nomineren kan een e-mail te sturen naar kinderburgemeester@haarlem.nl. Vermeld duidelijk je motivatie: de goede daad of reden waarom juist dit kind het lintje verdient. De inzendingen komen vervolgens bij de Kinderraad terecht en deze kiest uit de inzendingen drie winnaars. Ook groepen kunnen worden opgegeven, dat betekent dat er per groep één lintje kan worden uitgereikt. De uitreiking is op 23 november. 

Met onbevangen blik 

De Kinderraad is een nieuw orgaan in de stad, het fenomeen bestaat sinds 26 augustus van dit jaar. De raad heeft ook een eigen burgemeester. Wethouder Jeugd Jur Botter vindt een Kinderraad erg belangrijk. ,,Kinderen zijn niet alleen de toekomst, ze zijn ook onderdeel van de maatschappij waarin wij nu leven. Zij zijn betrokken bij zaken die vandaag en nu spelen. Geven commentaar met een onbevangen blik. Ze hebben een andere kijk op dingen, anders dan volwassenen. Die andere kijk op onderwerpen komt ook in de kinderraad naar boven.” 

Back To Top
×Close search
Zoeken