skip to Main Content

In de StageCarrousel ontmoeten jongeren werkgevers!

Jongeren Komen Danzij De StageCarrousel In Conact Met Bedrijven.

Er zijn nog te veel jongeren die op zoek zijn naar een baan. Project StageCarrousel wil jongeren uit Noord laten kennismaken met bedrijven. Binnenkort doet ook Zaanstad mee.

NOORD – Stadsdeelbestuurder Esther Lagendijk was aanwezig bij een onlinebijeenkomst van de StageCarrousel. Het bezoek was vanwege de coronabeperkingen online en dat vond Lagendijk jammer: ,,Je leert een bedrijf natuurlijk veel beter kennen als je er ook echt geweest bent, maar dat is nu even niet anders.”  De StageCarrousel is bedoeld om jeugdwerkloosheid tegen te gaan. De vrees is namelijk dat de coronapandemie zal leiden tot een groei van de jeugdwerkloosheid. Met de StageCarrousel krijgen jongeren de kans werkervaring op te doen om zo hun kansen op de arbeidsmarkt te verbeteren. Lagendijk in haar weblog: Het werkt twee kanten op: bedrijven worden gewezen op werkzoekende jongeren die bij wijze van spreken om de hoek wonen en voor jongeren gaat er soms een hele nieuwe wereld open. Het opbouwen van een netwerk is voor jongeren van groot belang. Door mensen te spreken die je anders nooit ontmoet zou hebben, gaat er niet alleen een hele nieuwe wereld voor je open, maar je krijgt ook de kans om daar onderdeel van te worden.”

Ook Zaanstad
Het project richt zich op het Hamerkwartier in Amsterdam. Dit gebied verandert in een woonwijk, maar er blijft ook in de toekomst ruimte voor bedrijven en werkgelegenheid. Overigens gaat de StageCarrousel binnen Banenplan Zaan-IJ samenwerken met de gemeente Zaanstad. Lagendijk: ,,Elke keer wordt hierbij de verbinding gemaakt tussen een gebied met veel bedrijvigheid en de nabijgelegen woonwijken waarin een groeiend aantal werkzoekende jongeren woont.”

Back To Top
Zoeken