skip to Main Content

‘Imperfectie’ aan de Basisweg 

Er komt meer gezelligheid aan de Basisweg. Stadsoase LoFi komt met livemuziek en laagdrempelige culturele activiteiten. En zondag wordt ‘dansdag’. 

NIEUW-WEST – De nieuwste hotspot is op Sloterdijk, ligt aan de Basisweg en gaat Lofi heten. Volgens de organisatie is het een creatieve stadsoase waar kunst en cultuur samenkomen. ,,Bezoekers raken geïnspireerd, geprikkeld en worden vermaakt. De organisatie belooft een eclectische programmering te maken met livemuziek en laagdrempelige culturele activiteiten. Zo hoopt Lofi zowel een stads- als buurtfunctie te hebben. Daarbij willen de initiatiefnemers een ode brengen aan de imperfectie. Grote deuren, hoge plafonds en een met containers afgeschermde stadstuin met kunstgras moeten dat beeld versterken. Bezoekers kunnen vertoeven aan grote picknicktafels en strandbedden. Verder is er een verplaatsbaar podium, zijn er muren met graffiti en zijn er restanten van Robodock, gered van het ADM-terrein. Kunstenaars als Hans van Bentem en ontwerpbureaus Bureau Punt, Supernature en Zeezout maken een unieke sfeer. Er is een wekelijks programma van donderdag tot en met zondag.  

Gratis evenementen
Bezoekers kunnen afterwork drinks’ verwachten voor de creatieve industrie. Ook staan er live klassieke droommuziek en zonnige zaterdagmiddagmarkten met jamsessies op het programma. Lofi is voor iedereen toegankelijk, de meeste evenementen zijn gratis. Muzikaal gaat het programma de breedte in, maar zondag is dansdag’. Dan ligt de focus op disco en house. 

Back To Top
Zoeken