skip to Main Content

IJzerwarenwinkels stoppen ermee 

In januari is Zuid twee ijzerwarenwinkels armer. Rademaker IJzerwaren uit de Rivierenbuurt en De Haan IJzerwaren uit De Pijp stoppen ermee. 

Het gaat niet goed met de ijzerwarenwinkels in Zuid. Eerst werd bekend dat De Haan in De Pijp zijn deuren ging sluiten, nu geeft ook Rademaker IJzerwaren en Gereedschappen in de Rijnstraat er de brui aan.  

ZUID – De crisis en werkzaamheden in de straat zijn er debet aan dat de zaak niet meer zo goed liep. Daarnaast denkt eigenaar Jeroen Rademaker dat internet een rol heeft gespeeld, zo zegt hij in Het Parool. Rademaker nam de zaak tien jaar geleden over van zijn vader Peter en kan er dus geen nering meer uit halen. Veranderende tijden, want vroeger zaten er in de Rijnstraat wel zes ijzerwarenwinkels. Ook bij De Haan merkten ze dat. De klanten bleven volgens de eigenaar van de 87 jaar oude winkel weg omdat ze ook bij andere winkels terecht kunnen. De winkel gaat dicht in januari. De winkel legde er eer in om een zo breed en zo diep mogelijk assortiment te voeren. Artikelen waren zo veel mogelijk ‘los’ verkrijgbaar. ,,Dat zien we niet alleen als klantvriendelijk, maar ook prijstechnisch gunstig voor de klant.” Het mocht dus niet baten. Het bedrijf kreeg talloze steunbetuigingen na het bericht van de sluiting. 

Dun gezaaid
In heel Amsterdam zijn gereedschapsspeciaalzaken steeds dunner gezaaid. In Zuid zijn er nu nog twee ijzerhandels over: IJzerhandel Zuid aan de Ceintuurbaan en Gunters en Meuser en Provak in de Hoofddorppleinbuurt.

Back To Top
Zoeken