skip to Main Content

IJgensinnige Bende vult schoenendoos

De IJgensinnige Bende doet mee aan de actie Schoenendoos. De bedoeling is dat kinderen uit Noord een ‘schoenendoos met verrassing’ maken voor kinderen die het minder breed hebben.

 

NOORD – In deze tijd van Sint Maarten en Sinterklaas loopt voor veel kinderen de spanning behoorlijk op. Vol verwachting klopt hun hart, aldus het liedje. Welke cadeaus zullen ze dit jaar krijgen? Maar oorspronkelijk gingen deze feesten niet over krijgen, maar over delen. Sint Maarten scheurde zijn mantel af, Sinterklaas gaf aan arme kinderen. De IJgensinnige Bende (een nieuw project van Zinnig Noord) wil met het oog op de feestdagen hun kinderen wijzen op waarden als samen delen en respect. Zinnig Noord startte in 2014 vanuit twee kerken in Noord: de Ark en de Bethelkerk. Zij zoeken naar nieuwe manieren om betekenis te geven in een moderne, seculiere tijd en stad. Zinnig Noord werkt samen met lokale kunstenaars en theatermakers. De IJgensinnige bende doet in dat kader mee aan actie Schoenendoos. Het is de bedoeling dat ieder kind een schoenendoos beplakt en versiert en er een cadeautje instopt. Deze schoenendozen gaan naar kinderen in gezinnen die het armer hebben.

 

Samen lunchen

Waar en wanneer? Zondag 25 november van 10.30 tot 12.00 uur in de OBA van der Pek, Gentiaanstraat 1. Het is de bedoeling dat de kinderen zelf cadeautjes meebrengen, bijvoorbeeld stiften, toiletartikelen of klein speelgoed, maar géén snoep of etenswaren. Aansluitend gaan de deelnemers samen lunchen, tot 13.00 uur. Deelname kost €9. Aanmelden bij arjette@zinnignoord.nl.

Back To Top
Zoeken