skip to Main Content

Huiskamer van Oost eindelijk naar nieuwe plek?

Veel Ouderen Vinden Het Prettig Om De Huiskamer Van Oost Te Bezoeken.

De Huiskamer van Oost zocht onderdak! Het oude pand wordt gesloopt en nieuwe locaties bleken te duur. De gemeenteraad wil actie van de wethouder…

HAARLEM – Het bericht moet vorig jaar als een mokerslag zijn aangekomen. Stichting Slachthuisbuurt Initiatieven kreeg te horen dat gebouw Blauwe Wetering op de nominatie stond gesloopt te worden. Hier organiseerde de stichting ‘Huiskamer van Oost’, een ontmoetingsplek voor de buurt en hield er lokale activiteiten, zoals koffiemiddagen voor ouderen, minderbedeelden of mensen met gezondheidsproblemen. Ook kunnen Haarlemmers er terecht voor advies over Wmo-aanvragen en functioneert het als kledinguitgiftepunt. De stichting mocht de ruimte gratis gebruiken, maar nadat de sloopplannen bekend werden, bleek het vinden van een nieuw onderkomen lastiger dan gedacht. Alternatieve locaties waarvoor huur moet worden betaald, zoals in de Steve Bikostraat, bleken te kostbaar voor de stichting. Eerder dit jaar kreeg de stichting een tijdelijke locatie aan de Oorkondelaan, maar een definitief onderkomen leek ver weg. Maar de gemeenteraad steekt nu de helpende hand toe en vraagt wethouder Marie-Thérèse Meijs (welzijn) in actie te komen.

Overweldigende meerderheid

Meijs liet de gemeenteraad weten dat zij de stichting eerder al verschillende locaties heeft aangeboden. Volgens de wethouder worden de aangedragen opties steeds afgewezen en stelt de stichting te hoge eisen. ,,Ik ben een beetje uitgeput qua locaties in Haarlem-Oost”, zo liet zij weten. Maar de gemeenteraad onderschrijft het belang van de stichting en nam met overweldigende meerderheid een motie aan waarin Meijs wordt opgeroepen om te onderzoeken of een locatie aan de Steve Bikostraat gebruikt kan worden door de stichting. Huiskamer-initiatiefnemer Dick Klootwijk liet NH Nieuws weten: ,,We zijn met de wethouder al heel lang bezig een nieuwe locatie te krijgen. Het gaat niet om mij, maar om de mensen in de wijk. Gelukkig hebben de raadsleden nu voorgestemd.”

(Foto: Flickr / Stuart Rankin)

Lees ook:

Geniet van podiumfotografie!

Back To Top
Zoeken