skip to Main Content

Huiskamer en steunpunt voor kwetsbare jongeren

Laagdrempelige Hulp Voor Kwetsbare Jongeren In Oost.

Jongerenpunt Oost, StreetsmArt en @Ease hebben de handen ineengeslagen en gaan zich richten op laagdrempelige ondersteuning van kwetsbare jongeren en jongvolwassenen.

OOST – Jongerenpunt Oost, StreetsmArt en @Ease willen jongeren tussen de 16 en 27 jaar helpen. Het gaat om jongeren die om verschillende redenen behoefte hebben aan een plek, ondersteuning of een luisterend oor. De samenwerking is gestart op de spiksplinternieuwe locatie van StreetsmArt in een voormalige oude garage in de Molukkenstraat 4HS. De ruimte voelt aan als een huiskamer om te chillen, kletsen en het organiseren van activiteiten. Jongeren kunnen er terecht om samen activiteiten te ondernemen, te sporten, maar tegelijkertijd voor laagdrempelige ondersteuning bij persoonlijke en financiële issues, en zaken als het vinden van dagbesteding, scholing en stage. Elhoussaine Hmimou, coördinator StreetsmArt, is blij met deze nieuwe stap: ,,Het is echt top dat we nu na vijf jaar steeds op verschillende pop-uplocaties eindelijk een vaste plek hebben waar jongeren langs kunnen komen en waar we samen activiteiten kunnen ondernemen. Door nu samen te werken met het Jongerenpunt en @Ease kunnen we jongeren hopelijk nog beter helpen.”

Geen diploma

Twee middagen in de week kunnen jongeren terecht bij activiteiten van StreetsmArt en een middag in de week bij de inloop van @Ease. Het Jongerenpunt is daarbij speciaal aanwezig voor jongeren die gestopt zijn met school en geen diploma hebben. Deze samenwerking is een initiatief van stadsdeel Oost, het Jongerenpunt van WPI, StreetsmArt en @Ease. Kijk voor meer informatie over de samenwerkende organisaties naar amsterdam.nl/werk-inkomen/jongerenpunt/, @dejongerenfluisteraar op Instagram én street-smart.nl en ease.nl.

(Foto: Flickr / Multnomah County Library)

Lees ook…

De Nieuwe Meent woont net even anders

Back To Top
Zoeken