skip to Main Content

Houthavenpark bijna klaar

De langste bank van de stad en vlindervriendelijke planten, moeten Houthaven bij de Spaardammerbuurt trekken. Begin volgend jaar moet het klaar zijn.

WEST – De gemeente gaat het Houthaven Park, op het dak van de Spaarndammertunnel, afmaken. De looproute in het park wordt aangepast, er komen bomen, planten en een bank. Er zijn al speeltoestellen, trampolines en voetbalveldjes op het langgerekte park, maar verder is het nu nog een kale bedoening. Het Houthavenpark fungeert als groene schakel tussen Houthaven en de Spaarndammerbuurt. Bewoners van Houthaven winkelen in de Spaardammerstraat. Andersom maken Spaarndammerbuurters veel gebruik van de scholen, pleinen, horeca en andere voorzieningen in Houthaven. In deze nieuwe buurt wordt nog volop gebouwd. Het verkeer, dat voorheen over de Spaarndammerdijk raasde, rijdt sinds begin van dit jaar onder de grond. Nu is de oversteek naar het nieuwste stuk Amsterdam, Houthaven, veel makkelijker te maken. Eerder was het kruispunt Spaardammerstraat/Spaarndammerdijk een van de drukste van de stad.

Eén geheel
Het park is herkenbaar aan de groenstroken die doorlopen tot in de nieuwe buurt. Een wandelpad langs de waterkant maken van de oude en de nieuwe buurt één geheel. Bewoners van de Spaarndammerdijk krijgen met al dat groen bovendien een veel fijner uitzicht. Door het planten van de iepen wordt de klassieke bomenlaan die er ooit was op de Spaardammerdijk deels in ere hersteld. De beplanting wordt bloemrijk: een paradijs voor vlinders en andere insecten. Het park is twee hectaren groot en bedoeld voor zowel fietsers als wandelaars. Blikvanger is een bank met een lengte van enkele honderden meters. Het is de langste bank van Amsterdam. Het is de bedoeling dat het park begin volgend jaar klaar is, zodat dit voorjaar alles al flink groen zal zijn. Het speelterrein en de speeltoestellen zullen door de werkzaamheden tijdelijk niet toegankelijk zijn.

 

 

Back To Top
Zoeken