skip to Main Content

Hotel Buiten: Kunst aan de Sloterplas

Horecagelegenheid Hotel Buiten gaat elke twee maanden kunstwerken exposeren. De eerste expositie betreft werken van Rick Goudsmit, geboren en getogen in Nieuw-West.

NIEUW-WEST – In Nieuw-West wordt het kunstaanbod steeds groter, maar de kunst is niet alleen te zien op ‘vanzelfsprekende plekken’, zoals galeries en musea. In restaurant Hotel Buiten is bijvoorbeeld elke twee maanden een expositie te zien van een kunstenaar uit Nieuw-West. Rick Goudsmit bijt het spits af met zijn schilderijen. De titel van de expositie is Extreme Opposites. Goudsmit, geboren en getogen in Nieuw-West: ,,De titel zegt ook iets over het huidige tijdsbeeld waarin overtuigingen lijnrecht tegenover elkaar staan en de verkondigers daar vaak op een extreme wijze uiting aan geven. Dat is mooi, want het gezapige is er inmiddels wel af. Maar het kan ook bedreigend overkomen en zorgen baren voor de toekomst.”

Mix van culturen

In het werk van Goudsmit komen verschillende stijlen en onderwerpen samen, van graffiti tot realisme. Het werk geeft een beeld van de mix van culturen in Nieuw-West. Goudsmit heeft zijn atelier in Broedplaats De Vlugt. Hij ziet Nieuw-West als ‘een smeltkroes van culturen waar het multiculturele draaiboek voor het Nederland van de toekomst geschreven wordt.’ Het concept Hotel BuitenKunst is bedoeld om iedereen kennis te laten maken met kunstenaars uit Nieuw-West. Na twee maanden geeft Goudsmit het stokje door.

Back To Top
Zoeken