skip to Main Content

Hondsrugpark: voorrang voor ‘eigen mensen’

Hondsrugpark: Voorrang Voor ‘eigen Mensen’

Vijfentwintig procent van de huurwoningen in het Hondsrugpark worden met voorrang vergeven aan inwoners van het stadsdeel, daarover tekenden de gemeente en Stichting Hondsrugpark een intentieovereenkomst.

ZUIDOOST – Goed nieuws voor mensen die in Zuidoost wonen en een nieuw huis zoeken in het stadsdeel. Eén op de vier huurwoningen in het Hondsrugpark zijn voorrangswoningen voor mensen die al in Zuidoost wonen. Daarover tekenden de gemeente en de Stichting Hondsrugpark een intentieovereenkomst. Het Hondsrugpark is een nieuwe buurt die in het gebied tussen de Ikea en de Johan Cruijff ArenA aan het verrijzen is, naast vijfduizend nieuwe woningen, komt hier plek om te werken, sporten en recreëren. Ook wordt het gebied groener. In dat kader staat onder andere het Hondsrugpark in de planning. Al tijdens de bouw is veel aandacht voor duurzaamheid.

Woonplatform

Mensen die vanbuiten Zuidoost graag in het Hondsrugpark willen wonen, worden gerustgesteld door Dirk de Jager, portefeuillehouder Bouwen en Wonen van het stadsdeel. ,,Voorinschrijven sluit mensen van buiten het stadsdeel dus niet uit, maar vergroot de kansen voor de inwoners van Zuidoost”. Ook hoopte de portefeuillehouder in de toekomst meer vastgoedbedrijven bij dit initiatief te betrekken. In het voorjaar wordt er in dit kader een woonplatform online gelanceerd, een voorinschrijving is dan ook mogelijk. Mensen die interesse hebben kijken op hondsrugpark.nl.

(Foto: Flickr / Gilbert Sopakuwa)
Back To Top
×Close search
Zoeken