skip to Main Content

Homebase vergroot kansen kwetsbare gezinnen

Kinderen Worden Geholpen Om Het Beste Uit Zichzelf Te Halen.

Nieuw-West telt twaalf Studiezalen waar kinderen kunnen studeren en gesprekken voeren. Binnenkort start het nieuwe project Homebase in Station Wildeman.

NIEUW-WEST – Project Homebase gaat deze zomer van start vanuit het nieuwe buurtcentrum Station Wildeman aan de Nieuwelaan 34. Homebase betreft een breed programma om kinderen en hun gezinnen te helpen het beste uit zichzelf te halen. Veel kinderen hebben thuis geen ruimte om in rust hun huiswerk te maken. Bovendien hebben zij begeleiding nodig die zij thuis niet altijd krijgen. Daarom zijn Studiezalen opgericht waar kinderen uit kwetsbare wijken terecht kunnen voor huiswerkondersteuning en talentontwikkeling. Met Homebase krijgen ze trainingen op het gebied van zelfontwikkeling en allerlei sportieve en culturele activiteiten om te ontdekken waar ze affiniteit mee hebben. Daarna kan Studiezalen ze helpen hun doel te bereiken door ze aan de juiste opleidingen en netwerkpartners te verbinden. De werkwijze van Studiezalen kenmerkt zich vooral door een brede aanpak. Want er is vaak meer aan de hand in de gezinnen van deze kinderen.

Gezinsaanpak

De visie van deze totale gezinsaanpak gebeurt nu al in de praktijk. Maar vanuit de nieuwe Studiezalen Homebase wordt het programma straks structureel aangeboden aan kinderen en gezinnen in de wijk. Buurtcentrum Station Wildeman is overigens de plek voor alle bewoners in Osdorp om even samen te zijn en vooruit te komen. Bewoners kunnen hier onder andere terecht voor taallessen bij TopTaal, klussen bij de Werkbrigade, de nieuwe Ondernemershub en stage-spreekuren van het WijkPraktijkTeam. Op website studiezalen.com staat meer informatie over het programma-aanbod, de werkwijze en hoe mensen zich kunnen aanmelden.

(Foto: Flickr / Bruno)

Lees ook:

Sjansen, proosten en genieten in Rembrandtpark

Back To Top
Zoeken