skip to Main Content

‘Hollandse’ fanfare speelt mediterrane muziek 

Een Turks migrantenverhaal dat ondersteund wordt door een ouderwets Hollandse fanfare. Binnenkort is dit theaterspektakel, een unieke samensmelting van culturente zien in Podium Mozaïek. 

WEST – Theatergroep Rast en het Zuilens Fanfare Corps uit de Utrechtse wijk Zuilen spelen op 24 januari Selma in Podium Mozaïek. Het is het meeslepende liefdesverhaal van Selma die haar geliefde achterna reist van Turkije naar Nederland. Ter illustratie speelt het orkest muziek uit Mediterrane en Midden-Europese landen. De beroemde Turkse muzikant Onur probeert al jaren zijn geliefde Selma naar Nederland te krijgen. Uit protest besluit hij niet meer te zingen tot ze herenigd zijn. Als Selma dat hoort, reist ze via Griekenland, Macedonië, Servië, Kroatië, Oostenrijk en Duitsland naar Nederland. Op haar route nemen wildvreemde mensen Selma liefdevol in hun midden op. Samen maken ze muziek. Zo laten zij hun verschillen verdwijnen en doen zij grenzen vervagen. Wat overblijft zijn verrijkende ervaringen en waardevolle herinneringen. ,,We laten de Nederlandse fanfare samensmelten met muziek uit andere culturen”, vertelt artistiek leider Thijs Hazeleger. Als voorbereiding op de concerten is hij in gesprek gegaan met vrouwen met en niet-Nederlandse achtergrond. Het fanfarecorps bestaat al meer dan honderd jaar en probeert met uitdagende projecten buiten de baande paden te treden.  

Sociaal bevlogen
Het interculturele theatergezelschap Rast vertelt verhalen die sociaal bevlogen en soms controversieel zijn. De muzikale supervisie van Selma is in handen van Julia Scepanovic, deze (koor)dirigent is gespecialiseerd in traditionele Slavische, Balkan- en zigeunermuziek. Tickets á €10 bij Podium Mozaïek www.podiummozaïek.nl

Back To Top
Zoeken