skip to Main Content

Hoe wordt het Buikslotermeerplein hét centrumgebied?

Het Buikslotermeerplein Gaat Op De Schop, Het Moet Een Centrumgebied Worden!

Het Buikslotermeerplein met winkelcentrum Boven ’t Y moet worden getransformeerd tot hét centrumgebied van Noord. Hoe? Dat is nu bekendgemaakt!

NOORD – De plannen om van het Buikslotermeerplein een levendig centrumgebied te maken, zijn gepresenteerd door de gemeente en de eigenaren van het winkelcentrum Boven ’t Y. en. Het moet gezegd: de plannen zijn verregaand. Beide partijen hebben aangegeven graag driehonderdduizend vierkante meter aan woningen te willen bouwen. Ook komen er voorzieningen en zal er meer ruimte zijn voor ontspanning. Hoeveel woningen gebouwd moeten worden is nog niet besloten. Het doel van de voorzieningen en ontspanningsruimte is bezoekers langer in het gebied te laten verblijven, zonder dat er meer winkeloppervlak bijkomt. Door de wijzigingen moet het plein een voller, maar vooral levendiger plek worden.

Onderzoek

Een grotere aantrekkingskracht van het Buikslotermeerplein zal leiden tot meer en andere verkeersbewegingen. De gemeente gaat daarom samen met de eigenaren van het winkelcentrum uitgebreid onderzoek doen naar het veranderende reisgedrag. De behoeftes die daaruit voorkomen worden meegenomen in de toekomstige plannen. Te denken valt aan fietsparkeerplekken, bushaltes of laadpalen. Het uiteindelijke doel is het verbeteren van de infrastructuur. Het hele plan lezen? Dat kun je vinden op: bit.ly/AmbitiedocumentBuikslotermeerplein.

(Foto: Stadsarchief Amsterdam / Martin Alberts)

Lees ook:

Vlindertuin op het Buikslotermeerplein

Plannen voor vlindertuin Mot in Mokum bekend!

Back To Top
Zoeken