skip to Main Content

Hoe blijft het Sierplein fiets- en scootervrij?

Veel gebruikers van het Sierplein zijn ontevreden over de fietssluizen bij het winkelcentrum. Ze vinden de fietssluizen lelijk en onpraktisch. Wie een betere idee heeft, mag zich melden.

NIEUW-WEST – Er waren veel klachten over de fietssluizen op het Sierplein. Deze hekken moeten voorkomen dat brommers en fietsers op het plein komen. De klachten gingen vooral over de vormgeving van de sluizen en de gebruiks(on)vriendelijkheid. Zo ontstaan er soms wachtrijen als mensen langs de sluizen willen. Bewoners wilden dat de hekken werden aangepast. Van één fietssluis werd ook een stuk verwijderd. De gemeente vroeg bewoners, bezoekers en ondernemers van het Sierplein naar hun mening over de anti fiets- en brommerhekjes. Uit dit onderzoek is naar voren gekomen dat de meningen nogal uiteenlopen. Sommigen vinden de hekken lastig en lelijk. Anderen zijn weer ontevreden over de informatievoorziening hierover door de gemeente. Maar er zijn ook positieve reacties. Zo geeft een aantal mensen aan zich door de hekjes veiliger te voelen op het plein en is er minder overlast door fietsers en scooters.

Wederopbouwperiode
Omdat het plein volgend jaar helemaal opnieuw wordt ingericht, kunnen bewoners ook met ideeën komen over alternatieven voor de fietssluizen. De vernieuwing van het Sierplein maakt deel uit van een grotere operatie om Geuzenveld te vernieuwen. Van oudsher is het plein een typisch winkelplein uit de Wederopbouwperiode met onder andere een visboer en een supermarkt.

Back To Top
Zoeken