skip to Main Content

Hier eet je het lekkerst! 

Voor wie nog niet weet waar hij moet gaan eten met de feestdagen, kan het Stadskookboek Amsterdam raadplegen. Met behalve recepten, ook een lijstje met restaurants in Nieuw-West.  

NIEUW-WEST – Culinair journalist Mara Grimm en fotograaf Liselore Chevalier maakten een boek waarin ze per stadsdeel de beste restaurants noemen. Nieuw-West komt er – net als in veel van dit soort gidsen – wat bekaaid vanaf. Libanees restaurant Cedars aan de Westlandgracht staat er op nummer één, op twee Antep Kebap en op drie De School. Dat laatste etablissement ligt weliswaar buiten de ring, maar valt officieel onder stadsdeel West. Gelukkig prijkt Toko Makassar ook op de lijst, dat is volgens de samenstellers van het Stadskookboek de beste Indische toko van de stad. Jammer genoeg ontbreken er ook wel wat restaurants in de lijst. Hotel Buiten aan de Sloterplas bijvoorbeeld, met zijn duurzame kaart. Ook staat het Marokkaans-Spaanse Bocador, de nieuwe, rijzende ster aan het culinaire firmament van Nieuw-West, niet op de lijst. Ook dit tentje ligt aan de Sloterplas.  

Minder suiker
Grimm en Chevalier gingen ook naar de Turkse patissier Şerifoğlu in Tussenmeer. Daar houdt de chef zelfs rekening met het weer. Als het warm wordt gebruikt hij minder suiker dan bij kou. Een aanrader dus, zeker voor wie aan familie of vrienden heeft beloofd deze Kerst het dessert mee te zullen nemen.  

Back To Top
Zoeken