skip to Main Content

Het vernieuwde August Allebéplein

Het August Allebéplein had ooit een belabberde reputatie. Maar na een opknapbeurt kijken omwonenden en ondernemers weer positief naar de toekomst.  

NIEUW-WEST – Na tal van verbouwingen ligt het August Allebéplein in Overtoomse Veld er vandaag de dag prima bij. Er moest ook echt iets gebeuren, want rond de eeuwwisseling was het plein nogal troosteloos – dieptepunt waren de rellen in 1998. Hoe anders is het nu op en rond het plein! Er zijn fonteinen, er is nieuwe bestrating en er zijn bomen geplant. Ook zijn er rond het plein verschillende plantsoenen aangelegd. Volgens de gemeente is het nu een plek waar ‘je lekker kunt ontspannen met andere pleinbezoekers’. Bij het plein is flink gebouwd, wat ook betekent dat er veel nieuwe buurtbewoners zijn bijgekomen en nieuwe winkels. Een van die nieuwe gebouwen is appartementencomplex Change=, met woningen voor starters.

Openingsfeest
Zaterdag 6 juli is het openingsfeest van het plein, met terug- en vooruitblikken, een buurtmarkt, een vrijmarkt voor kinderen, muziek en allerlei activiteiten. Ondernemers zullen aanwezig zijn om hun producten en diensten voor het voetlicht te brengen. Wie lang niet op het plein is geweest, moet er zeker eens gaan kijken.

Back To Top
Zoeken