skip to Main Content

Het Sieraad als decor voor Kunstenaarsbal

Het Kunstenaarsbal is overgewaaid uit Rotterdam. Het wordt zaterdag 26 januari voor de vijfde keer gehouden in het Sieraad in West.

WEST – In Het Sieraad, in de voormalige Edelsmedenschool aan de Postjesweg, gaan kunstenaars voor het vijfde achtereenvolgende jaar aan de rol. Het bal wordt georganiseerd door het Donker Collectief, de nazaten van de beroemde schilders de Donker broers die in de jaren negentig Rotterdam onveilig maakten. De nieuwe generatie schildert ook en wil iedereen die kunstenaar is, of zich zo voelt, bij elkaar brengen. Dat concept is al vijf jaar erg succesvol. Het kunstenaarsbal is bijna iedere editie uitverkocht. Fela Donker (28): ,,Onze missie is om het publiek op een aantrekkelijke manier kennis te laten met kunst en tegelijkertijd jonge kunstenaars een podium voor hun werk te bieden. In die zin fungeren we als een platform voor de kunstenaars van de toekomst.’’ Het evenement is daarom toegankelijk voor iedereen die maar een beetje nieuwsgierig is.

Last minute

Op het bal komt doorgaans een heel divers en openminded publiek af. Het bal was eerder al in het Tropenmuseum en de Stadsschouwburg. Elk jaar werken de organisatoren met een thema. Deze keer is dat ‘kleur’ en het thema komt op verschillende plekken en onderliggende lagen terug. Voorafgaand aan het bal is nog een groot diner bestaande uit drie gangen eetbare kunst. Mee-eten kan alleen als bezoekers in het bezit zijn van een ticket voor het bal. Dat kost € 30 of € 35 voor een last minute kaartje.

Back To Top
Zoeken