skip to Main Content

Het recht om te zijn zoals je bent

Het Recht Om Te Zijn Zoals Je Bent

De Nashville-verklaring en haar uitsluiting van homo’s en transgenders stuit op veel weerstand. Zo ook bij de voorganger van het Meerpadkerkje.

NOORD – In de Nashville-verklaring, die kwam overwaaien uit Amerika, staat beschreven hoe christenen moeten omgaan met geloof, huwelijk en seksualiteit. Volgens dit document gaan alle vormen van homoseksualiteit tegen het christendom in en mogen mensen zich niet identificeren als homo of transgender. In Nederland is de verklaring voornamelijk ondertekend door leden van de orthodox-protestantse kerk. De verklaring roept weerstand op. Zo riep de Protestantse Kerk Amsterdam met succes al hun kerken in de stad op om een regenboogvlag te hijsen. In een lezersbrief aan De Volkskrant sprak Doopsgezind Amsterdam zich onlangs op nationaal niveau uit. De brief werd geschreven door predikanten Henk Leegte, Ewoud Roos en Essemie van Dunné. De laatste heeft een bijzondere band met Noord. Ze woont er, verzorgt er het kinderen- en jongerenwerk van haar kerk en preekt in het Meerpadkerkje in Nieuwendam.

Weerzinwekkend

De drie noemen de verklaring ‘weerzinwekkend’ en vinden dat de ondertekenaars ten onrechte beweren dat zij het enige ware christendom vertegenwoordigen. ,,Er bestaan geen duidelijke richtlijnen over wat het betekent om christen te zijn, (…). Voor óns gaat christen-zijn vooral over barmhartigheid, naastenliefde en inderdaad: vrijheid. Over dat ieder mens mag zijn zoals hij of zij is.”

Back To Top
×Close search
Zoeken