skip to Main Content

Het Nelson Mandelapark volgens de buurt

Bewoners van Zuidoost helpen mee bij het maken van een plan voor het Nelson Mandelapark. Tot eind december kunnen ze de gemeente nog input geven. Wat hebben ze tot nu toe gezegd?

ZUIDOOST – Aan de oostrand van het Nelson Mandelapark komen zo’n duizend woningen plus voorzieningen. Ook wordt het park verbeterd. De gemeente maakt hiervoor samen met buurtbewoners een stedenbouwkundig plan (nieuwbouw) en een schetsontwerp (park). Tot eind december kunnen bewoners hun op- en aanmerkingen nog aan de gemeente doorgeven. Via onder meer een inloopbijeenkomst en onlinevragenlijst blijkt dat sommige bewoners helemaal geen woningbouw in het park willen; zij vrezen dat zo het groen en de rust verdwijnen. Anderen denken dat het park door de woningen levendiger en veiliger wordt. De meesten vinden dat de woningen zowel duurzaam als betaalbaar moeten zijn.

Kwaku
Bewoners willen graag horecavoorzieningen in het park, zoals een goed restaurant of een ijsjeszaak, buurthuis en werkplekken voor zzp’ers. De gemeente wil festivals als Kwaku ruimte blijven geven in het park. De meningen daarover zijn zeer verdeeld. Velen vinden dat Kwaku bij Zuidoost hoort en in het park moet blijven. Anderen zien ook de nadelen van het festival, zoals geluidsoverlast en feit dat het gras daarna lang moet herstellen.

Back To Top
Zoeken