skip to Main Content

Het leukste land ter wereld

Bij sociëteit Sexyland is het nooit saai. Zo gaat op 13 april het dak er weer af als mensen met een beperking er lós gaan.

NOORD – Voor Hugo van den Biggelaar en zijn twee vrienden is het simpel: als je een lichaam hebt, dan ben je een danser en als je een danser bent, dan hoor je op de dansvloer. Toch merkte hij dat de praktijk anders is: zijn broer Bob, die een vorm van autisme heeft, wil dolgraag dansen maar er is nagenoeg geen aanbod. De drie vrienden besloten daar wat aan te doen en organiseren nu onder de noemer ‘De Special Social Club’ hippe feesten om mensen met een beperking met elkaar te verbinden. Het gros van de feestgangers bestaat uit mensen die dezelfde beperking hebben als broer Bob en daardoor sociaal minder vaardig zijn. Na drie succesvolle edities staat op 13 april het vierde feest op de agenda bij sociëteit Sexyland.

Kringverjaardag

De plek van het feest, Sexyland, is een kunstproject in de vorm van een tijdelijke sociëteit. Elke dag wordt de club gerund door een andere eigenaar. Deze tijdelijke eigenaar mag naar eigen wens het programma invullen. Op die manier is Sexyland uitgegroeid tot de meest gevarieerde club van Amsterdam. De club heeft diverse prijzen gewonnen. Vorig jaar was dat de Over Hoop-prijs, een nieuwe prijs voor wie echt iets over hoop haalt op het grensvlak van cultuur en maatschappij. De komende tijd kun je er onder meer naar het Global Warm Up Carnival (22 maart) en een Kringverjaardag, inclusief stoelendans, blokjes kaas en slagroomtaart (24 maart).

Back To Top
Zoeken