skip to Main Content

Het grote hart van Winclove

Met het lintje dat Winclove Probiotiocs van Doras kreeg, werd dit bedrijf gekroond tot ‘De meest maatschappelijk betrokken ondernemer van Amsterdam-Noord’. Vanwaar deze eretitel?

NOORD – Op 8 januari gaf Renate van Hulten van Stichting Doras een lintje aan Winclove Probiotics, een bedrijf in voedingssupplementen aan de Hulstweg. Een feit waar het familiebedrijf heel trots op kan zijn. Het lintje staat namelijk voor de titel ‘Meest maatschappelijk betrokken ondernemer van Amsterdam-Noord’, een officiële eretitel van MKB-Nederland. Winclove steunt al geruime tijd landelijke en lokale sociale projecten. In Noord is de onderneming betrokken bij initiatieven als ‘Hebben en Houwen’ (de eerste kledingbank van de stad), ‘Stadslandbouw Noordoogst’, ‘Praat je fit’, ‘Kerstpakketten voor taalmaatjes’ en nog een aantal sociale activiteiten van Doras. Deze organisatie voor maatschappelijk werk vond het dan ook hoog tijd om Winclove in het zonnetje te zetten. Doras’ aanvraag voor een erelintje werd direct gehonoreerd. Maar toen de stichting het lintje wilde uitreiken, was de deur dicht: het bedrijf zat met alle 65 medewerkers voor een lang weekend in Torremolinos. Op 8 januari nam Maarten Pekelharing, algemeen directeur van Winclove, het lintje alsnog in ontvangst.

Probiotica

Winclove, opgericht in 1991, ontwikkelt, produceert en onderzoekt probiotica, geavanceerde voedingssupplementen. De kiem van ziektes ligt vaak in een uit balans geraakte bacteriehuishouding. Winclove selecteert ‘goede’ bacteriën en maakt daar middelen van om de balans te herstellen en zo ziektes te voorkomen. De wetenschappelijke medewerkers van het bedrijf ontwikkelen de probiotica samen met universiteiten en academische ziekenhuizen. Het bedrijf is wereldwijd actief, waaronder in China en de Verenigde Staten, en groeit naar eigen zeggen ‘als kool’.

Back To Top
Zoeken