skip to Main Content

Helpt de restwarmte Haarlem van het gas

Helpt De Restwarmte Haarlem Van Het Gas

HAARLEM – Kan restwarmte worden gebruikt voor de verwarming van vijftienduizend Haarlemse woningen? Die mogelijkheid wordt nu onderzocht. Het bedrijf dat de eerste restwarmte zou moeten leveren is Datacenter CyrusOne, gevestigd in het Polanenpark. De gemeente en CyrusOne hebben een intentieovereenkomst getekend om het onderzoek naar de haalbaarheid uit te gaan voeren.

Dat begint in Meerwijk en als de resultaten succesvol zijn en het plan haalbaar is, dan wordt het warmtenetwerk een open warmtenet met meerdere (restwarmte)bronnen. Ook is het mogelijk dat het warmtenet uitgebreid gaat worden van Meerwijk naar heel Schalkwijk.

Dit onderzoek is overigens niet het enige dat de gemeente heeft lopen. Ze doen onderzoek naar meerdere warmtebronnen, waaronder aardwarmte. Deze onderzoeken maken deel uit van de Transitievisie Warmte, waarin gemeenten de opdracht hebben uiterlijk 2021 te komen met het gasvrij maken van wijken. Landelijk gezien is in 2050 aardgas niet meer beschikbaar. Haarlem wil echter in 2040 al gasloos zijn.

Back To Top
×Close search
Zoeken